TilTopps.com - Go for the summit

[nytt] [turbeskrivelser] [turforslag] [planlegging] [utstyr] [bildegalleri]

Turbeskrivelser

[Løksetinden]
[Spanstinden]
[Middagshøgda]
[Lifjellet]
[Storhaugen]
[Orrefjellet]
[Høgkollen]

 
 

Løksetinden

Løksetinden

SIF-Trim arrangerte denne dagen tur til Løksetinden 1234 moh, et av Salangens høgste fjell. Været startet ganske bra, og det var til og med antydning til skyfri himmel en stund. Men etter som turen gikk fram, kom skydekket krypende nedover. Da vi endelig nådde toppen var det liten sikt, og vi fikk ikke se noe av den storslagne utsikten som vi hadde håpet på. Det begynte etter hvert å regne slik at nedturen ble ganske våt, og den kalde temperaturen opp mot toppen gjorde steinene glatte.  Istapper hang ned fra bergene når vi kom over 1000 moh. Vi måtte ta oss forsiktig ned den første biten til temperaturene ble litt stigende, og isen ikke lengre glaserte underlaget vi gikk på. Men turen ble absolutt en suksess allikevel. Alle som entret fjellet kom til topps, både med og uten høydeskrekk.

Turen startet fra Løksa, så dette er en tur der man må gå alle høydemeterne selv. Ruten er godt merket helt til topps, og selv i noe tåke hadde vi ikke problemer med å følge den.


Traséen fra Navarselva og TilTopps

 Løksetinden kan være en utfordring på flere områder. Det er forholdsvis lange bratte partier som kan være tung å gå hvis du ikke har litt fjelltrening. I tillegg er toppunktet meget luftig, og det er mange meter ned om du skulle tråkke veldig galt. På tross av dette klarer de fleste som går for toppen å nå denne.

Løksetinden sett fra Middagshøgda

Bildene fra denne turen er preget av mye tåke og skyer, men for meg som var der for første gang var dette uansett en fantastisk opplevelse. Får heller ta en tur opp i godvær for å få de flotte utsiktsbildene.

 

31. august 2008

Kart med anbefalt rute
Bilder fra turen

Linker

Toppomania
Stetinden
Bergtatt
Westcoastpeaks
Fjellforum
Tinderangling
Ryggsekk.net
Peakbagger.com
Den Norske turistforening
Svenska Turistföreningen

 

 
 

© TilTopps.com - Fotograf og webmaster er Ellen Sørensen