TilTopps.com - Go for the summit

[nytt] [turbeskrivelser] [turforslag] [planlegging] [utstyr] [bildegalleri]

Turbeskrivelser

[Løksetinden]
[Spanstinden]
[Middagshøgda]
[Lifjellet]
[Storhaugen]
[Orrefjellet]
[Høgkollen]

 
 

Lifjellet

Høsten har så langt vært perfekt til å traske litt rundt i marka. Været har vist seg fra den gavmilde siden, selv om det har vært noe kaldt. Denne turen til Lifjellet var fantastisk med sol fra skyfri himmel og ikke et vindpust, selv på toppen.


Lifjellet sett fra Løkseskaret. Høgfjellet ser du lengst mot høyre.

Vi gikk fra Sommarset og opp til Sommarsetvannet. Herfra la vi turen videre på skrå oppover mot høyre på baksiden til vi kom over bergkammen. Deretter var det bare å tygge seg opp den siste skråningen til vardene. Det var en grei men bratt rute med lite variasjoner. De 450 siste høydemeterne i god motbakke, det kjennes i lårene.

Når man følger denne ruten kommer man over mange stier. Dette er sauetråkk og leder deg ikke TilTopps. Man kan følge disse noen strekninger på turen både opp og ned, men de gir ganske liten stigning. Ellers kan det se ut som at det er helt greit å gå opp fjellets forside. Ovenfor det bratte bergpartiet går det fine paller som kan følges. Baksiden av Lifjellet har nok de bratteste partiene. Husk å fylle vannflaskene før du forlater Sommarsetvannet.

Takk for turen!

 

14. september 2008

Kart med anbefalt rute
Bilder fra turen

Linker

Toppomania
Stetinden
Bergtatt
Westcoastpeaks
Fjellforum
Tinderangling
Ryggsekk.net
Peakbagger.com
Den Norske turistforening
Svenska Turistföreningen

 

 
 

© TilTopps.com - Fotograf og webmaster er Ellen Sørensen