TilTopps.com - Go for the summit

[nytt] [turbeskrivelser] [turforslag] [planlegging] [utstyr] [bildegalleri]

Turbeskrivelser

[Løksetinden]
[Spanstinden]
[Middagshøgda]
[Lifjellet]
[Storhaugen]
[Orrefjellet]
[Høgkollen]

 
 

Middagshøgda

Med utgangspunkt i Løksebotn i Salangen kommune, ligger Middagshøgda langt bak på Løksebotnfjellet. Den er 841 moh og langdryg på midtpartiet. Når du står ved den bakerste varden, har du flott utsikt ned mot sørfjordvannet og Skaret. Som bildet under viser kommer også Løksetinden nærmere, og minner om den forestående turen.


Løksetinden sett gjennom varden på Middagshøgda

Denne dagen er det nesten helt vindstille, men det var allikevel godt å ha med seg en windbreaker. En svett kropp blir fort en kald kropp når den stopper opp. Å gå fra Løksebotn betyr at de første 500 høydemetrene må gåes i bratt terreng med rask stigning. For litt støle muskler er denne delen tung, så det blir mange små stopper underveis. Når jeg kommer opp i høyden brer fjellet seg ut i et vakkert steinlandskap, og glattslipte bergsletter bare vinker på at jeg skal komme og gå på dem.


Utsikt over vandrepartiet (nesten) fra toppen.
Over på andre siden, ser vi mot Storhaugen.

Dette er et landskap som fasinerer meg og som får meg til å ønske og komme tilbake igjen snart. Etter en (knapp) halvtimes gange, med muskler som faktisk kjennes noe stiv ut etter oppstigningen, starter jeg på de siste 2-300 meterne opp til 841 moh. Her ligger snøen ennå i groper på skyggesiden av større og mindre hauer. For den som ikke har særlig med vannbeholdning med seg, er det som oftest rikelig i bekkene som man kan følge nesten helt til topps. Så var jeg oppe og ser at jeg har brukt lang tid, over 2,5 timer. Svigerbror som har bursdag i dag må nok vente litt på presangen, for nedoverturen i det siste bratte partiet er ikke akkurat fort gjort på støle ben. Det hadde kanskje vert lurt å venta litt lengre enn to dager fra forrige fjelltur ...

På gjensyn til neste gang.

17. august 2008

Kart med anbefalt rute
Bilder fra turen

Linker

Toppomania
Stetinden
Bergtatt
Westcoastpeaks
Fjellforum
Tinderangling
Ryggsekk.net
Peakbagger.com
Den Norske turistforening
Svenska Turistföreningen

 

 
 

© TilTopps.com - Fotograf og webmaster er Ellen Sørensen